Huomio

Sivustoa ei ole optimoitu vanhentuneelle selaimellesi.

Explorer Päivitä Internet Explorer selaimesi uusimpaan versioon tästä .

Tai kokeile näitä ilmaisia selaimia:

Chrome Google Chrome tai Firefox Mozilla Firefox


Uutta ihmettelemässä ChemBiossa

01.04.2017

Chembio kerää koolle kemian ja bio-alan osaajat kerran vuodessa. Chembiosta löytää vuosittain alan uusimmat innovaatiot laboratoriovälinepuolelta ja pääsee kuulemaan laadukkaita luentoja erittäin monipuolisesta tarjonnasta: Tänä vuonna luentojen aiheet vaihtelivat aina Emilia Vuorisalmen rakkauden kemian luennosta sekä työelämätaidoista kansainvälisesti tunnustettuun suomalaiseen huippuaivotutkimukseen. Tapahtuma järjestettiin jälleen kaksipäiväisenä ja päivien teemat oli jaoteltu selkeästi eri yleisöille. Keskiviikkona tarjonta oli suunnattu enemmän biotieteilijöille ja torstai enemmänkin kemisteille sekä lääketieteen parissa työskenteleville.

Näytteilleasettajien joukossa oli paljon in vitro -diagnostiikan edustajia sekä laboratorioalan laitteita maahan tuovia ja markkinoivia yrityksiä. Palvelutuottajia oli ständeillä vähemmän edustettuina. Isosti esillä olivat mm. G.V.B. sekä Sartorius, jotka ovat molemmat suuria laboratorioalan välinetoimittajia. Ordior-yrityskaupan kautta laajentunut Berner oli myös näyttävästi esillä.

Savolaista väriä tapahtumaan toi Kasven lisäksi näytteilleasettajana Toivalassa päämajaansa pitävä Reagena. Reagenan päätuote on hantavirus-pikatesti sekä kemianteollisuudelle myytävät reagenssit. Reagenalta voi myös ostaa sopimusvalmistuspalveluja - erittäin monipuolinen yritys kyseessä siis. Savolaista osaamista oli edustettuna hyvin myös CNS-asiantuntijaluennoilla. Kuopiossa virkaatekevä molekulaarisen aivotutkimuksen professori Jari Koistinaho korosti luennollaan yhteistyön tärkeyttä alan eri toimijoiden välillä: sairaalat, yliopistot, yritykset, biopankit (joita oli esillä vahvasti varsinkin luentotarjonnassa). Professori Koistinaho maalailin mielenkiintoisen näkymän siitä, ettö mitä vaatisi CNS-klusterin rakentaminen Suomeen siten, että palvelut ja asiantuntijat  olisi löydettävissä “yhden luukun taktiikalla”.

Torstaina päästiin tutustumaan myös hieman erilaiseen maailmaan, kun  FT, dosentti Matias Palva aiheella “mitä pelit voivat tuoda aivotutkimukseen”. Luennon sanoma oli, ettei meidän vanhempien tarvitse välttämättä potea huonoa omaatuntoa, mikäli annamme lastemme pelata toiminnallisia videopelejä. On todistettu, että pelaamalla voit parantaa mm. keskittymiskykyä, hahmottamiskykyä, reaktiokykyä ja strategisen ajattelun taitokin – kaikenikäisillä.

Kasven näkökulmasta tapahtuma oli oikein onnistunut ja mielenkiintoinen. Parin päivän aikana käytiin värikkäistä ja ajatuksia herättäviä keskusteluja alan tulevaisuudesta. Työnhakijoiden määrä pääsi yllättämään ja nuorten pro-aktiivinen ote työnhakuun oli hieno huomata. Meillä on kasvamassa loistava sukupolvi uuden ajan osaajia, joilla on selkeät tavoitteet sekä kyky ottaa asioista selvää.

Suurimman vaikutuksen messujen tarjonnassa tarjosi kuitenkin nuori, ylä-asteikäinen tyttö, joka oli tullut tutustumaan ChemBion tarjontaan äitinsä ja opettajansa kehotuksesta. Tämä tulevaisuuden lupaus kertoi meille oppineensa huimasti messuilla ja käyneensä lukuisia mielenkiintoisia keskusteluja. Tästä nuoresta naisenalusta saa moni aikuinenkin ottaa oppia!

P.S. Kasve onnittelee myös tapahtumassa puhumassa ollutta Lauri Reuteria, joka voitti juuri Global Impact Challenge –kisan ja täyden stipendin Nasan kampukselle nuorten visionäärien kesäkurssille.

Lumisin kevätterveisin, Juho, Miia ja Jani

 

Arkisto

Tagit
    Jaa