Huomio

Sivustoa ei ole optimoitu vanhentuneelle selaimellesi.

Explorer Päivitä Internet Explorer selaimesi uusimpaan versioon tästä .

Tai kokeile näitä ilmaisia selaimia:

Chrome Google Chrome tai Firefox Mozilla Firefox

Kauniita tuulahduksia Hong Kongista

Tämän vuoden messukierroksen ehdoton kruunu itselleni oli maailman suurin kauneusalan tapahtuma CosmoProf Asia, joka järjestettiin Hong Kongissa 15.-18.11.2016.

CosmoProf Asia keräsi tänä vuonna vierailijoina yli 76 000 alan ammattilaista ja 2700 näytteilleasettajaa lähes 130:sta maasta Hong Kongin helteeseen kolmeksi päiväksi.

Messuareenalla oli kolmessa kerroksessa kaikki uusimmat alan innovaatiot niin kuluttajamarkkinoille kuin ammattilaisillekin suunnatusta kosmeettisista tuotteista, aina kynsileikkureista HIFU-laitteisiin ja luonnollisista etanaseerumeista kantasoluteknologialla terästettyihin premium-tuotteisiin.

Medikaalilinja vs. luonnonmukaisuus?

Vahva kahtiajakautuminen oli mielestäni nähtävillä messuilla: toisaalta esillä on vahvasti medikaalin linjan hoidot, joissa käytetään invasiivisia hoitomenetelmiä. Toisessa päässä taas on luonnolliseen voimaan luottavat kuluttajatuotteet. Tässä oli huomattava ero ammatti- ja kuluttajapuolen tuotteissa.

En voinut olla ajattelematta, että uusiutuuko ammattikosmetiikka, ja varsinkin sen isot toimijat sarjoineen, tarpeeksi nopeasti ja kuluttajien arvojen mukaan vai onko trendi tosiaankin menossa siihen, että ammattilaiset tekevät oikeasti merkittäviä tuloksia tuovia, aiempaa enemmän koulutusta vaativia hoitoja ja kuluttajat ylläpitävät hoidon tuloksia entistä ekologisempia arvoja korostavilla tuotteilla?

Sekä eurooppalainen, että aasialainen tiedostava kuluttaja on kulutuskykyinen ja haluaa panostaa entistä enemmän kestävää kehitystä tukeviin tuotteisiin. Tämä viesti tuli vahvana esiin messukävijöiltä.

Hyvinvointia vauvoille kemikaalikuormaa vähentämällä?

Kuluttajapuolen tarjonta olikin sitten aivan toinen maailma! Siinä, missä ammattipuolta dominoivat koneet ja erilaiset pistoshoidot sekä erilaisten medical-innovaatioiden kyllästämät seerumit, oli taas kuluttajapuolen tarjonta arviolta 80% luonnollisuuden markkinointiväittämillä ratsastavia tuotteita.

Kaikkein vahvin yksittäinen kuluttajaryhmä, joka messuilla nousi esiin olivat erittäin yllättäen odottavat äidit ja vauvat – jo syntyneet pullaposket tai vasta mahassa olevat. Varsinkin Kiinassa on ollut markkinoilla lähivuosina useita vauvojen tuotteita, jotka ovat olleet haitallisia vauvoille ja tämän vuoksi varsinkin Kiinassa suositaan tuotuja tuotteita, joiden valmistusprosessiin heillä on vahvempi luottamus. Löytyipä messuilta jopa ekologisia vaippoja ja  wet wipes –tyylisiä tuotteita tarjoava esittelijäkin!

Latvialainen kosmetiikka jatkaa maailmanvalloitustaan

Enemmän kuluttajille ja suurten tavaratalojen sekä kosmetiikkaketjujen sisäänosatajille suunnatulla alueella huomiotani kiinnitti vahvan luonnollisuusväitteen (Ecocert-merkittyjä tuotteita näin kolme, muita sertifikaatteja en lainkaan) sekä vauvoille suunnattujen tuotteiden lisäksi latvialaisten hieno nousu. Latvialaiset ihonhoitotuotteet ovat ottaneet markkinaosuuttaan meillä Suomessa, mutta myös Hong Kongissa oli latvialaisilla oma maakohtainen alueensa, tämä pääsi ehdottomasti yllättämään. Hatunnosto heille!

Missä Suomen kärki?

Meillä Suomessa on erityisesti luonnonkosmetiikan kentässä paljon osaamista ja laadullisesti huippulaatuisia tuotteita. Kysymys kuuluukin, että miksi me emme uskalla lähteä ennakkoluulottomasti maailmalle huipputuotteidemme kanssa? Jos me emme tuotteillamme lähde hyödyntämään luontomme antimia, muut kyllä käyttävät kilpailuedun puolestamme.

Vahva signaali tuli suomalaisten raaka-aineiden tarpeelle. Jututtaessani useampaakin valmistajaa/valmistuttajaa sain kuulla, ettei meidän suomalaisia raaka-aineita ole tarjolla maailman tarpeisiin, vaikka kysyntää on ja niitä on nimenomaan yritetty etsiä. Markkinoilla on selkeää tilausta pohjoisille raaka-aineille: niin sellaisinaan kuin prosessoituina.

Meiltä Suomesta ainut näytteilleasettaja oli asiakkaamme Suomen Hoitolatukku, joka on suunnistamassa rohkeasti viennin kiehtovaan maailmaan uudella portfoliollaan.

Suomalaisilla on hienoa osaamista ja poikkeuksellisen hienoja, ajan henkeä kunnioittavia portfolioita jo nykyisellään. Vahvasti kehotan ennakkoluulottomasti suuntaamaan, suunnitelmallisesti, kohti suurta tuntematonta.

Kauneusterveisin,

Kosmetiikkahörhö-Miia