Huomio

Sivustoa ei ole optimoitu vanhentuneelle selaimellesi.

Explorer Päivitä Internet Explorer selaimesi uusimpaan versioon tästä .

Tai kokeile näitä ilmaisia selaimia:

Chrome Google Chrome tai Firefox Mozilla Firefox


Lääkintälaite-ohjelmistojen asiantuntija Jani Hopia esittäytyy!

17.03.2017

Olen Jani Hopia, Kasven uusi vahvistus jo helmikuusta 2017 lähtien! Tulen toimimaan Kasven tiimissä laadunhallinnan asiantuntijana erityisesti medical device- ja ohjelmistoprojekteissa. 

Opintojen kautta matkapuhelinbisnekseen

Kirjoitettuani ylioppilaaksi oululaisesta lukiosta, aloitin opintoni Oulun yliopiston sähkötekniikan osastolla. Yliopistolla toimin vuoden Sähköteekkarikillan hallituksessa rahastonhoitajana sekä olin perustamassa EESTECin (Euroopan sähkötekniikan opiskelijoiden järjestö) Oulun toimipistettä. Näiden lisäksi vietin yhden vuoden Saksassa Kaiserslauternin yliopistossa Erasmus-vaihdossa vaihto-oppilaana.

90-luvulla Oulussa oli kova noste tietoliikenneteknologian ympärillä, joten minunkin tieni johti NMP:n eli Nokian matkapuhelinten palvelukseen. Nokialta työurani jatkui Microcellin kautta saksalaisen Cetecomin palvelukseen, kun kyseinen TUVin tytäryhtiö avasi Oulun teknologiakylään matkapuhelinten tyyppihyväksyntälaboratorion vuonna 2003. Kahvipöytävitsailu yrityksen palveluksessa johti siihen, että vajaata kahta vuotta myöhemmin lähdin perustamaan ja vetämään kyseisen yrityksen tyyppitestauslaboratoriota Etelä-Koreaan. Palasin reissultani reilun vuoden päästä, jolloin edessä oli uuden työpaikan etsintä, koska Oulun haarakonttori oli sillä välin laitettu kiinni.

Uusi työpaikka löytyi Pulse-nimisestä matkapuhelinten antenneja suunnittelevasta ja valmistavasta yrityksestä Oulun eteläpuolelta Kempeleestä. Kyseinen vakanssi projektipäällikkönä päättyi seuraavana keväänä, jolloin oli edessä muutto Kuopioon; naisen perässä luonnollisesti.

Matkapuhelinbisneksestä medical device-ohjelmistojen QA Lead Engineeriksi

Tällä kertaa työpöytä löytyi Honeywellilta ja alana oli prosessi- ja automaatioteollisuus. Laatujärjestelmä vaihtui samalla laboratoriovaatimusten ISO 17025:sta ISO 9001:een, josta loppujen lopuksi vastasin laatupäällikkönä.

Honeywellin jälkeen oli edessä uusi seikkailu toisen suuren yhdysvaltalaisen yrityksen palveluksessa. Toimiston ovessa luki GE Healthcare, yrityksen brändiväri vaihtui punaisesta siniseksi ja laatujärjestelmänä oli luonnollisesti ISO 13485. Tällä kertaa työnkuvani oli sellainen, johon pystyin yhdistämään erittäin hyvin aikaisemmin keräämäni kokemuksen sekä tuotekehityksessä että laatumaailmassa.  Minun vastuunani oli laatuorganisaation edustajana varmistaa, että lääkintälaiteohjelmiston tuotekehityksen aikana tarvittavat Software Development Lifecycle (IEC/ISO 62304)- ja Design Control-vaatimukset tulivat täytetyksi standardien ja yrityksen omien vaatimusten mukaisesti.

Kyseisessä tehtävässä minut myös koulutettiin Scrum Masteriksi, ja olinkin toimipaikkamme ensimmäinen kyseinen koulutuksen saanut työntekijä. Tämän lisäksi suoritin CSQE (Certified Software Quality Engineer)- koulutuksen, muiden koulutuksien lisäksi.

Kaiken kaikkiaan minulla oli erittäin mielenkiintoiset ja antoisat hiukan vajaat kuusi vuotta GE Healthcaren palveluksessa. Opin GE:lla ollessani todella paljon ja sain tilaisuuden toimia monien kansainvälisten eri tuotteiden ja tiimien kanssa.

Vahvistusta Kasven medical device- ja laatutiimiin

Loppuvuonna 2016 tein päätöksen siirtyä urallani eteenpäin suuresta yhdysvaltalaisesta lääkintälaiteyrityksestä pieneen suomalaiseen asiantuntijapalveluyritykseen, jossa saan hyödyntää työuran varrella kertynyttä osaamista suomalaisten yritysten hyödyksi. Jo nämä ensimmäiset puolitoista kuukautta ovat osoittautuneet erittäin mielenkiintoisiksi. Työkenttä on erittäin laaja, ja yritykset, joiden kanssa olen saanut kunnian tehdä töitä, ovat olleet todella silmiä avaavia.

En malta odottaa millaisia yrityksiä ja ihmisiä pääsen tapaamaan ja kartuttamallani osaamisella auttamaan. Suurella innolla tulen käärimään hihat ja aloittamaan työt kanssanne!

Arkisto

Tagit
Jaa