Huomio

Sivustoa ei ole optimoitu vanhentuneelle selaimellesi.

Explorer Päivitä Internet Explorer selaimesi uusimpaan versioon tästä .

Tai kokeile näitä ilmaisia selaimia:

Chrome Google Chrome tai Firefox Mozilla Firefox

Kasve on valittu fasilitoimaan Suomen Kansallisen neurokeskuksen käynnistelytyötä

Suomeen on päätetty hallituksen päätöksellä perustaa neurotieteiden osaamisen kokoamiseksi tiivis valtakunnallinen yhteistyöverkosto, Kansallinen neurokeskus. Kansallisen neurokeskuksen tavoitteena on koota aivotutkimusta verkostomaisesti yhteen, edistää ja vahvistaa yhteistyötä korkeakoulujen, sairaaloiden ja sairaanhoitopiirien, elinkeinoelämän ja kolmannen sektorin välillä sekä avata mahdollisuuksia yritysyhteistyölle ja kaupallistamiselle.

Yhteistyöverkostoa koordinoi Itä-Suomen yliopisto, joka on kutsunut koolle valmistelevan työryhmän neurokeskuksen perustamista, toimintamallin ja toiminnan suunnittelua ja pilotointia varten.

Työryhmän toimikausi on 1.11.2017–31.12.2019. Puheenjohtajana toimii dekaani Hilkka Soininen Itä-Suomen yliopistosta ja jäseninä on Helsingin, Itä-Suomen, Oulun, Tampereen, Turun ja Jyväskylän yliopistojen, Aalto-yliopiston, yliopistosairaanhoitopiirien, opetus- ja kulttuuriministeriön, sosiaali- ja terveysministeriön sekä työ- ja elinkeinoministeriön edustajia. Valmistelun aikana kuullaan laajasti sidosryhmiä. Samoin huomioidaan muut hankkeet, kuten Kansallinen genomikeskus ja biopankit.

Kasve toimii Kansallisen neurokeskuksen käynnistelyvaiheen fasilitaattorina ja tekee tiivistä yhteistyötä käynnistelyvaiheessa Itä-Suomen Yliopiston kanssa. Eräs tärkeä tavoite käynnistelyvaiheessa on innovatiivisen johtajan ja tehokkaan koordinaattorin rekrytointi neurokeskuksen valmisteluvaiheeseen. Hakuaika 13.12.2017 asti ja lisätietoa tehtävistä löytyy alla olevista linkeistä. Jos koet olevasi juuri näihin tehtäviin soveltuva henkilö tai tunnet sellaisen henkilön, laitahan hakemusta menemään!  

Johtajan tehtävä, Kansallinen neurokeskus
Koordinaattorin tehtävä, Kansallinen neurokeskus

Lisätietoja Kansallisesta neurokeskuksesta ja valmisteluvaiheen etenemisestä löytyy täältä